Annons:

DV och Fabriken arrangerar politisk debatt

Simon Henriksson, Lisa Nestor, Selma Hoppe Adolfzén och Jakob Karlsson kommer att hålla i debatten.

DV och Fabriken arrangerar politisk debatt

I morgon kväll smäller det i Kulturskolan. Då arrangerar Dagens Vimmerby och Fabriken en gemensam debatt inför valet på söndag.
– Det ska bli väldigt spännande och utmanande, säger DV:s ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

Annons:

På söndag väljer du vilka som ska styra Vimmerby under de fyra kommande åren. Dagens Vimmerby har storsatsat inför valet och bland annat gett ut ett 56 sidor tjockt valmagasin. I morgon kväll arrangerar DV även en politisk debatt med alla åtta partier.

– Vi höll i en duell inför skolvalet och nu vill vi testa det här formatet där alla partier finns representerade. Att göra det tillsammans med Fabriken är en bra lösning för oss under denna hektiska period, säger Jakob Karlsson.

"Ska bli spännande"

Från Dagens Vimmerbys håll kommer Jakob Karlsson och Simon Henriksson leda i debatten. De kompletteras av ungdomarna Selma Hoppe Adolfzén och Lisa Nestor.

– Ungdomsfrågorna har knappt varit uppe i debatten såhär långt och det vill vi ändra på. Det ska bli väldigt roligt att själva få fråga ut politikerna, säger Hoppe Adolfzén.

Debatten kommer att inrikta sig på fyra ämnen: Ungdom/Fritid, Skola, Ekonomi och Bostäder.

– Vi känner att vi båda täcker in de viktigaste ämnena och tar fram diskussioner som ännu inte varit uppe i debatten. Det ska bli spännande att få lyssna till våra politikers svar, säger Jakob Karlsson.

Fri entré

Debatten arrangeras i Kulturskolans lokal i morgon kväll. Tiden är 19.00 och det är fri entré.

På läktaren kommer bland annat en delegation från Mukono att sitta. 

– De kommer till Vimmerby den här veckan och ska vara med under valveckan för att få insyn i det politiska systemet i Vimmerby och i Sverige, säger Fabrikens Peter Knutsson. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt