Annons:

DAGENS VIMMERBY FIRAR ETT ÅR I DAG!

I dag är en stor dag för Dagens Vimmerby. Den 28 augusti 2015 lanserades Dagens Vimmerby. Cirka 8 000 artiklar senare firar vi ettårsjubileum.

Annons:

Vi startade Dagens Vimmerby för att vi ville modernisera Vimmerby. Vi ville att läsarna skulle få vet vad som händer när det händer, vi ville modernisera den lokala annonseringen, vi ansåg att Vimmerby förtjänade ett oberoende mediaföretag, vi ville vara bäst på nyheter och vi ville göra nyheter tillgängliga för alla överallt.

Ett år senare kan vi konstatera att vi lyckats uppfylla vårt syfte. Mediekonsumtionen och tempot i nyhetsrapporteringen i Vimmerby ser i dag helt annorlunda ut – och följer utvecklingen i resten av Sverige och världen.

Under 2016 har drygt 24 000 användare läst Dagens Vimmerby varje vecka – det är en unik siffra i media-Sverige sett till vårt bevakningsområde och vi är mycket glada och stolta över det förtroende som ni läsare visar för oss varje dag.

*

Dagens Vimmerby är en unik satsning i ett hårt plågat media-Sverige. Vi hade ingen finansiär bakom oss när vi sjösatte DV för ett år sedan. Vi var tre journalister som började från scratch och vi har klarat det första, kanske det svåraste, verksamhetsåret.

Det har varit mycket slit, en del sena nätter, en del tidiga morgnar – men vi har aldrig behövt fundera på om vårt beslut varit rätt.

Dagens Vimmerby är det roligaste och bästa vi har gjort i våra yrkesliv och vi ser mycket ljust på framtiden för vår journalistik och vårt företag.

*

Vi har lärt oss en hel del under det här året. Vi hanterar kommentarer mycket hårdare i dag, vi har dragit erfarenhet av olika artiklars dragningskraft och vi har tagit lärdom av ett första år som helt ansvariga för det journalistiska innehållet – men vi har främst fått kvitton på att vår satsning legat helt rätt i tiden.

Framöver kommer vi fortsätta att driva ett stenhårt utvecklingsarbete, som förhoppningsvis kommer att innebära både små och stora förbättringar för våra uppdragsgivare: läsarna.

Där är vi och kommer alltid vara obevekliga: vi sätter läsarna i första, andra och tredje rummet. Utan er, inget Dagens Vimmerby.

*

Under hösten kommer vi stärka arbetet med att öka våra inkomstkällor. Vår affärsidé kommer att ligga fast, vilket innebär att allt material på sajten fortsätter vara gratis för alla.

Vi ska skapa en tillräckligt attraktiv journalistik för att vår plattform ska vara intressant för annonsörer och vi kommer fortsätta att hålla låga priser på annonser – vår billigaste annons kostar 1 000 kronor per månad.

Under det första året har vi lagt en bra grund för att ta nästa steg och fortsätta moderniseringen av Vimmerby och lokaljournalistiken.

*

Slutligen vill vi tacka alla läsare för det gångna året. Vi har fått ett otroligt gensvar för vår satsning och det ger oss kraft för att fortsätta utveckla tidningen och företaget.

Vi vill också tacka för alla kommentarer, alla synpunkter och alla tips som kommer in till redaktionen. Era tips har ibland varit helt avgörande för vissa av våra nyheter. Har du idéer som kan göra oss ännu bättre? Tveka inte att höra av dig till oss!

Vill du hjälpa oss att bli ännu bättre kan du stötta oss ekonomiskt, men vi har inga planer på att införa betalväggar för våra artiklar. Nyheter ska vara tillgängligt för alla.

Nu tar vi sats för ett nytt, starkt DV-år. Fortsätt följ oss!

Jakob Karlsson

Simon Henriksson

Linus Johansson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt