Annons:

DV når ny milstolpe – över 7 000 följare på Facebook

I veckan nådde Dagens Vimmerby en ny milstolpe. Över 7 000 personer följer nu DV på Facebook. – Jag tycker att det är en fantastisk siffra, säger Jakob Karlsson, ansvarig utgivare på Dagens Vimmerby.

Annons:

Dagens Vimmerby har funnits i tretton månader. Redan nu har antalet följare på Facebook passerat 7 000.

– Vårt bevakningsområde har drygt 15 000 invånare och därför är det här är en sensationell siffra som vi är väldigt glada för. Det visar att vår journalistik engagerar. Jämför man med exempelvis Västerviks-Tidningen så ligger de på drygt 6 500 följare på Facebook med en kommun på drygt 35 000 invånare.

*

Dagens Vimmerby har valt att vara aktiv på Facebook och delar samtliga artiklar på det sociala mediet.

– Facebook är alltjämt en mycket viktig kanal för att nå ut med material. Vi kommer fortsätta arbeta på samma sätt framöver och vi uppskattar den dialog med läsare som vi kan ha på Facebook. 

Dagens Vimmerbys bevakningsområde är Vimmerby kommun – men vi skriver också om större händelser i närområdet.

– Vimmerby kommun är vårt huvudfokus det kommer det fortsätta vara, men när tiden tillåter skriver vi om större händelser i närområdet. I de fallen ska vi vara tydliga med att nyheten handlar om en annan kommun i våra delningar på Facebook. Närhetsprincipen är extremt viktig i lokaljournalistiken och läsarna ska lita på att våra nyheter i regel handlar om Vimmerby. 

Följer du inte oss på Facebook? Börja med det idag!

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt