Kocken Jonas Alvin bjuder på sina vardagsrecept på Dagens Vimmerby.
Jonas Alvin är nästa person ut i Dagens Vimmerbys bloggsatsning. En dag i veckan kommer den framgångsrika kocken lägga ut ett middagstips på sin blogg. – Det ska vara enkla recept som är snabba att tillaga, säger han.
Jonas Alvin, tidigare Karlsson, är född och uppvuxen i Vimmerby. Hans kockkarriär inleddes på Restaurangskolan i Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Därefter har han tävlat i svenska juniorkocklandslaget, jobbat på Guide Michelin-krogen WD50 i New York och under de senaste åren jobbat på olika prisbelönta restauranger i Stockholm. Jonas har även vunnit Pizza-SM.
Sedan en dryg vecka tillbaka är han ny köksmästare på Stångs Magasin i Linköping, där han numera bor tillsammans med fru och barn.
– Jag har precis tillträtt, men kommer att försöka utveckla restaurangen. Tanken är att få en lite enklare och renare meny med lokala råvaror, säger han.
"Fort att tillaga"
Nu blir Jonas Alvin även matbloggare på Dagens Vimmerby. På bloggen ”Jonas Middagstips” kommer han att publicera ett recept i veckan.
– Det kommer inte vara en blogg om mat, utan jag kommer att lägga ut enkla recept som går fort att tillaga. Tanken är att maten jag lägger upp ska vara den jag själv äter på fritiden. Det ska bli väldigt roligt och jag hoppas att många testar recepten. Min ambition är att de ska vara väldigt enkla och ett alternativ i den vardagliga matlagningen.
Hur beskriver du din stil?
– Jag brinner för närproducerad mat och tycker att det är väldigt viktigt med bra råvaror.
Välkommen till DV Jonas!
Jonas Middagstips hittar du här: http://www.dagensvimmerby.se/bloggar/e/15/jonas-middagstips/