Annons:

Äntligen!

Jag har testat att göra glutenfria våfflor i två års tid utan att lyckas. Alltså, det går ju inte att misslyckas med våfflor men smaken har inte varit som jag önskat. Lyckan när jag "svängde ihop" en smet och det bara blev super är total!

Jag har hittat ett nytt mjöl som jag verkligen gillar och det är skrädmjöl. Rostad och sedan mald havre. Smaken är mild men ändå lite rostad. Jag gör egen välling av skrädmjöl så jag ville testa med våfflor också och började söka efter recept. De recept jag fick upp innehöll även vetemjöl och det behövs som håller ihop våfflorna. Då kom jag på att jag hade tapiokamjöl hemma som är ett bra glutenfritt substitut.

Här har ni receptet:

Emmas skrädmjölsvåfflor

2 dl skrädmjöl
1 dl tapiokamjöl
1 tsk bakpulver
ca 100 g smakneutral kokosolja (eller 100 g smält smör)
3 ägg
5 dl havremjölk (eller vanlig mjölk)

 

Det här tänkte jag aldrig att bloggen skulle handla om, mat. Men jag kände att jag ville dela med mig och för egen del spara det på ett bra sätt. Ät och njut utan både gluten och mjölkprodukter om ni vill!

Och har ni egna bra recept på glutenfria våfflor får ni gärna dela med er!

0 kommentarer

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

+ =

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt