Annons:

REPLIK: Jag både ser, hör och känner

Socialdemokraten Helen Nilsson håller inte med Magnus Danlid (C). Foto: Simon Henriksson

REPLIK: Jag både ser, hör och känner

Magnus Danlid nämner mitt namn och säger samtidigt att socialdemokrater inte lyssnar. Då vill jag lugna Danlid med att säga att jag, tillsammans med partikollegor på nationell, regional och lokal nivå, både ser, hör och känner.

Annons:

Landstingsfullmäktige nu i november klubbade en mycket bra landstingsbudget för åren 2018-2020 där vår värdegrund betonar öppenhet, engagemang och kompetens. Jag är stolt över att vi har Sveriges bästa sjukhus i den mellanstora och lilla klassen, Västervik och Oskarshamn, och jag är stolt över att vårt länssjukhus har en topplacering, Kalmar.

Landstinget har hela tiden förbättringsområden på gång, inte minst vad det gäller arbetet med tillgänglighet och bemötande. Ett prioriteringsområde är personer med många vårdkontakter, och då särskilt våra äldre, de behöver en sammanhållen vård där landsting och kommuner samarbetar. Det stärker båda organisationerna. Här behövs ständiga förbättringar där allas insatser och engagemang behövs för att vi ska klara de utmaningar vi står inför.

 Nöjer oss inte

Inom vårt landsting har vi många goda resultat men vi nöjer oss inte med det. Vi vill mer. Det ska vara hög kvalitet ur våra invånares perspektiv. De ska få ett bra bemötande och en god service, samtidigt vara delaktiga på ett tryggt, säkert och tillgängligt sätt.

Det är samma mål för oss socialdemokrater inom området kollektivtrafik. Vi ska erbjuda en bra kollektivtrafik. Vi vill ge alla invånare goda förutsättningar att resa kollektivt. Här jobbar vi hela tiden med tillgängligheten, så att resandet för personer med funktionsnedsättningar ska öka.

Har täta dialoger 

Vi ställer fortsatt krav på att samordningen mellan den linjelagda kollektivtrafiken och närtrafiken fortsätter att prioriteras, allt för att ge medborgaren större utbud av kollektivtrafik. Det kräver ansvar i den långsiktiga planeringen vad det gäller trafikutveckling och trafikstyrning, biljett- och betalsystem samt sist men inte minst; hur upplever resenärerna sin resa.

Vi har täta återkommande dialoger med dem som reser kollektivt. Danlid nämner i sin insändare de medborgare som reser med färdtjänst och serviceresor. Bland dem uttrycker 90 procent att de upplever sitt resande som bra.

Det är en mycket hög siffra i ett jämförelseperspektiv. Det är alltså bra, men det finns möjligheter att bli ännu bättre. Det är också vår ambition. Vi ser, vi hör och vi känner.

Helen Nilsson (S),

ledamot i landstingsfullmäktige samt trafikstyrelsen

Fotnot: Magnus Danlids debattinlägg kan du läsa här.

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt