Annons:

Nygren (S): Demokratin är det finaste vi har

På söndag är det val. Ett fritt och öppet val mellan partier och personer som vi vill se leda kommunen. För mig som ordförande för kommunfullmäktige i Vimmerby är det en högtidsdag. Fria val där varje röst är lika mycket värd är idag ingen självklarhet. Vi vet att medmänniskor runt om i världen slåss och fängslas för rätten att få rösta på sitt parti och sin kandidat. För att visa ett stöd för dem är det viktigt att alla som kan går och röstar.

Annons:

För hundra år sedan så beslutade Sveriges riksdag om att även kvinnor skulle få rösta. Innan det så var det endast männen som fick rösta. Vi var sena med att få allmän och lika rösträtt för alla vuxna i Sverige. Vi har sedan det tagit rösträtten för given, men är vi inte på vakt så kan den begränsas. Demokratin måste erövras varje dag.

Det är viktigt att Du går till din vallokal och gör din röst hörd. För vi har här chansen att påverka vilka som ska leda landet, landstinget och kommunen. Vi vet att just din röst kan vara den som påverkar vem som ska styra landet och i Vimmerby.

För egen del hoppas jag att ni lägger en röst på oss Socialdemokrater så vi kan fortsätta utveckla välfärden istället för skattesänkningar för de rika. En röst på oss socialdemokrater är en röst för att få högre pensioner och att den orättvisa pensionärskatten (som infördes av den tidigare borgerliga regeringen) avskaffas.

En röst på oss socialdemokrater i kommunen är en röst på satsningar på fler invånare i kommunen, bättre skola, satsningar på våra ungdomars hälsa, bättre äldreomsorg med trygghetsboende och utbyggnad av Vidala samt att kommunen blir en bättre arbetsplats.

Vimmerby ska växa med trygghet, framtidstro och investeringar.

Lennart Nygren (S)

Ordförande kommunfullmäktige i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt