Annons:

Mod och nytänk – för ett bättre Vimmerby

Rekordmycket pengar satsas på skola och omsorg i hela Sverige. Ändå lämnar allt fler elever grundskolan utan tillräckliga kunskaper för att klara gymnasieskolan. Ändå har vi svårigheter att klara våra äldres omsorgsbehov. Frågan vi måste ställa oss är om bara mer pengar in är lösningen för att klara kommunens uppgifter.

Annons:

Jag tror inte det måste vara så. Jag tror att det är dags att våga sig på lite nytänk.

Idéerna för hur man utvecklar verksamheter hittas oftast bland de som arbetar mitt i den. Politiker ska se till att det finns drivkrafter för att uppmuntra kreativt tänkande. Genom att ge små arbetslag större självständighet kan vi skapa utrymme för medarbetarna att förändra och förbättra.

Skulle ett arbetslag lyckas effektivisera sin verksamhet borde de också ha möjlighet att använda sitt resultat för att fortsätta förbättra verksamheten. Rätt stöd och större delaktighet har också visat sig ge medarbetare som trivs bättre på arbetet och med lägre sjukskrivningar som följd.

*

Att satsa långsiktigt är en förutsättning för att klara framtiden. Skolan får inte präglas av akuta insatser för att elever ska klara det absolut nödvändigaste. Moderaterna vill införa en garanti att alla elever ska kunna läsa efter första klass. Det är den bästa investering vi kan göra i våra ungdomar. Men då måste pedagoger få tillgång till extra resurser och stöd från specialpedagogik.

Det krävs en politisk satsning som inte kommer synas i balansräkningen på många år. Det krävs lite politiskt mod.

Jag tänker inte luta mig tillbaka och bara acceptera att skatten höjs krona efter krona. Där mod och nytänk behövs – där kommer ni hitta moderaterna.

Marie Nicholson (M)

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt