Annons:

DEBATT: "Hur ställer sig SD till världens höjda havsnivåer?"

Signe Karlsson väljer att svara på Sverigedemokraterna Vimmerbys debatt från i går. Debattartikeln går att läsa här nedan.

Annons:

Det här med kretslopp. Var ska jag börja? Redan som liten får man lära sig vad kretslopp är, att vattnet går runt, runt, runt.  Det är heller ingen som undanhåller att det vatten vi har på jorden ingår i ett enormt kretslopp. Cirka 70% av jordens yta består av vatten. 97% är dock odrickbart saltvatten. Dvs. 3% av allt vatten på jorden är sötvatten.

Med det sagt, för att ex. kunna tillgodogöra sig saltvatten krävs det att salterna kan koncentreras i kroppen. Om jag dricker en halv liter saltvatten och kissar en halvliter, har jag inte tillfört kroppen vätska. För någon som förstår hur kretsloppet fungerar, gör det mig frustrerad när folk vattnar sina gräsmattor mitt på dagen i stekhet sol och tvättar sina bilar och låter både bilschampo och avfettning rinna ner i gatubrunnarna. 

För övrigt undrar jag hur SD ställer sig till världens höjda havsnivåer; är det något som forskare bara hittat på för att vi ska “…fylla på ladorna…” eller beror förhöjda havsnivåer på att det regnat för mycket och inte dunstat tillräckligt fort? Jag kan inte riktigt greppa logiken.Temperaturen kommer fortsätta höjas och höjas. Det är inte meningen att skapa klimathysteri med de orden – det är verkligheten och den kommer bli allt svårare att blunda för.

Kanske skulle det passa bra med ett litet fikonlöv?

Signe Karlsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt