Annons:

SD: Slå vakt om Oskarshamns sjukhus

Martin Kirschberg. Foto: Ossian Mathiasson

SD: Slå vakt om Oskarshamns sjukhus

Sverigedemokraternas regiongrupp besökte på onsdagen sjukhuset i Oskarshamn. Detta med anledning av att sju av tolv överläkare på medicinkliniken har sagt upp sig det senaste halvåret. Oskarshamns sjukhus är utsett till Sveriges bästa sjukhus i sin storleksklass.

Annons:

En avgörande faktor för att man lyckats uppnå detta är sjukhusets duktiga och hängivna medarbetare. Många medarbetare är nu oroliga för utvecklingen och kräver åtgärder.

Att det finns ett väl fungerande sjukhus i Oskarshamn är avgörande för medborgarna, äldre och sjuka. Sjukhuset är mycket viktigt och bidrar till välfärden, såväl i regionen som nationellt.

Medborgarna i mellanlänet har lika stor rätt till en trygg och patientsäker sjukvård som resten av länet. Vi ser det som mycket angeläget att regionen fortsätter att utveckla Oskarshamns sjukhus som en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Med den allmänna bristen på läkare och sjuksköterskor som råder i landet är det viktigt att inse att det inte finns någon snabblösning.

*

Det krävs att man vågar göra nödvändiga prioriteringar. S/C/L-ledningen måste våga börja omprioritera resurser från den hela tiden svällande icke-vårdnära byråkratin till den vårdande personalen, säger Martin Kirchberg. Medarbetarna i verksamheten behöver rätt förutsättningar och stabilitet för att kunna utföra sitt uppdrag. De måste uppleva att det finns en långsiktig planering.

Majoriteten tycks sakna både vilja och förmåga att ge verksamheten de förutsättningar som krävs. Vad Oskarshamn behöver nu är tydlighet och arbetsro för att långsiktigt bibehålla sjukhusets höga kvalitet

Martin Kirchberg

Sverigedemokraterna

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt