Annons:

Moderaterna: Inför vildsvinskött på menyn!

Än så länge blir det inte vildsvinskött på menyn inom Region Kalmar.

Moderaterna: Inför vildsvinskött på menyn!

Tidigare i år lämnade Pär-Gustav Johansson (M) in en motion om att införa vildsvinskött på menyn. Motionen behandlades och endast besvarades med ett redovisat yttrande av majoriteten på regionfullmäktige den 25 september, det skriver Pär - Gustav Johansson i ett pressmeddelande.

Annons:

Moderaterna godtog inte svaret och lyckades med stöd av övriga oppositionspartier få motionen återremitterad.

– Svaret som fullmäktige förväntades godkänna på min motion var ett nonsenssvar från en majoritet som vägrar att släppa prestigen och säga ja till goda förslag från oppositionen. Motionen föreslår konkreta åtgärder för regionens utveckling, vilket man totalt hade valt att nonchalera för att istället försöka få det till en ren kosthållningsfråga, säger Pär-Gustav Johansson (M). 

– Alla åtgärder, små som stora, bör prövas när det gäller försök att minska vildsvinsstammen. Denna åtgärd är ett exempel, fortsätter Åke Nilsson (KD).

– Ingen som följt frågan kan ha missat att den växande vildsvinsstammen är ett reellt hot mot trafiksäkerheten på våra vägar och länets mjölk- och köttbönder. Genom att pressa majoriteten till en återremiss lever hoppet fortfarande om att regionen ska ta sitt ansvar i den här frågan som i ett större perspektiv handlar om de gröna näringarnas överlevnad, trygghet och biologisk mångfald i Kalmar län, säger Pär-Gustav Johansson (M).

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt