Annons:

SD: "Kvinnor med slöjor lever oftast under förtryck"

Förbjud slöjan inom kommunala arbetsplatser. Här är ett nytt debattinlägg från SD i känsliga frågan. 

Annons:

FN har bestämt att alla människor är lika mycket värda och att kvinnor och män har samma rättigheter och även samma skyldigheter. Ingen får diskrimineras utifrån könstillhörighet och ingen ska bli orättvist behandlad.

Sverige har sagt ja till denna bestämmelse men trots detta diskrimineras dagligen kvinnor över hela Sverige, även i vår kommun på kommunala arbetsplatser där kvinnan är tvungen att täcka håret, enbart för att inte väcka mannens lust till kvinnan. Kvinnor som tvingas bära slöjor, lever oftast under förtryck, orsakat av männen.

En man kan röra sig fritt, tala med vem han vill och behöver inte täcka håret, medan kvinnan i många fall inte har samma rättigheter.

*

Enligt en EU-dom i mars 2017 kan en arbetsgivare förbjuda någon att bära muslimsk huvudduk på arbetet, utan att fällas för diskriminering men arbetsgivaren måste införa regler om neutral klädsel. Det går alltså inte att enbart införa förbud mot slöja då det räknas som diskriminering av en viss religion men däremot kan man förbjuda religiösa, filosofiska och politiska symboler. Det skulle kanske inte vara så trevligt om alla kommunanställda, dagligen gick omkring med olika partisymboler eller olika religiösa symboler som kors och liknande i varierande storlekar.

Vi har visserligen religionsfrihet i Sverige men alla som vill har också rätt att slippa densamma.

Vi Sverigedemokrater stödjer absolut inte särbehandling, förtryck, förnedring och diskriminering och att kunna införa ett förbud är en hjälp till den utsatta kvinnan att slippa bli särbehandlad. Vi hade en motion om detta men den fick avslag, kanske inte helt oväntat. 

Anneli Jakobsson

Kjell Jakobsson

SD Vimmerby

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt