Annons:

Arbetslösheten i landet fortsätter öka

Foto: Pressbild

Arbetslösheten i landet fortsätter öka

Nya siffror visar att arbetslösheten ökar i hela landet. Närmare en halv miljon människor är nu arbetslösa, det meddelar Arbetsförmedlingen via ett pressmeddelande.

Annons:

Nya siffror från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten i landet fortsätter öka, det meddelar myndigheten via ett pressmeddelande. I slutet av juni var 466 000 personer inskrivna som arbetslösa, en ökning med 130 000 personer sedan förra året. Framförallt är det unga och utrikes födda som påverkas hårdast, då de här grupperna ofta har tillfälliga anställningar eller är nya på arbetsmarknaden. 

Negativ utveckling i hela landet

Enligt Arbtesförmedlingen är samtliga av länen påverkats av arbetsmarknadens negativa utveckling. De län som drabbats hårdast än så länge är Södermanlands, Skåne och Gävleborgs län där arbetslöshetsnivån var 11,4 respektive 11,3 och 11,1 procent i slutet av juni. Lägst var arbetslösheten i Gotlands, Västerbottens och Norrbottens län där den uppmättes vara lägre än 7 procent. I Kalmar län låg arbetslöshetsnivån på 8,4 procent i slutet av juni, vilket utgör sammanlagt 9814 personer.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt