Annons:

Krönika: Det kan inte alltid göra ont – jag tror Vimmerby går till kvalserien

Vår krönikör Simon Henriksson tror att Vimmerby Hockey går till kvalserien.

Krönika: Det kan inte alltid göra ont – jag tror Vimmerby går till kvalserien

Det gör ont, sjöng Lena Philipsson och det var inte det bästa världen har hört. 
Det gör ont, sa Phil Horsky efter att ha fallit på målsnöret till kvalserien 2019 och var inte det gladaste världen sett.
Hur kommer det kännas nu? 

Annons:

Vimmerby Hockey kan allt om det här med att falla på målsnöret till kvalserien. 2019 hade Vimmerby för andra gången någonsin tagit sig till playoff 3. 

Två år tidigare hade Vimmerby tagit sig till det sista steget innan kvalserien. Mäktiga Kristianstads IK stod då på andra sidan isen och Vimmerby var chanslöst. 

Andra gången var Vimmerby mer redo. En knallhård batalj gick till tre matcher – men VH förlorade med uddamålet, 6-5, en marsdag i Skåne.

"Jag känner en tomhet just nu. Det gör ont", sa Phil Horsky och tittade håglöst mot mig. 

Corona satte stopp

Ett år senare var det tredje gången gillt. 

Vimmerby käkade upp och var överlägsna Hudiksvall. Kross på hemmais, men bussen kom aldrig till Hälsingland. Det här ska inte bli ännu en text om det där viruset alla önskar inte fanns, men just det där viruset satte stopp för spel i kvalserien.

För även om minst en match återstod är jag säker på att Vimmerby hade spelat kvalserien. Vimmerby var ett par nummer större än Hudiksvall där och då. Men man fick aldrig chansen. 

Högklassig förening

Nu står vi där igen. En tredje och helt avgörande match är det som skiljer Vimmerby Hockey och den där åtråvärda platsen i kvalserien som hittills bara varit en dröm. 

På andra sidan står stora, starka, betrodda och merittyngda Troja/Ljungby. Det är en högklassig förening som har åtskilliga säsonger i landets näst högsta serie bakom sig.

Men de är också här och nu. Och de har precis fått se Vimmerbyspelarna fira likt de själva gjorde i tisdags. 

De är lika många minuter från kvalserien som Vimmerby. 

Fanns bara en tredje match

Men de kommer från ett sent och tungt avgörande, från ingenstans försvann chansen att avgöra det här redan på fredagen, och nu måste de ladda om för en tredje match. Det kan vara svårare gjort än man vill påskina.

För Vimmerbys vidkommande fanns bara en tredje match, någon annan inställning kunde VH-spelarna inte ha. För då hade det varit över.

Momentumet har svängt över till Vimmerby och det finns ingenting att förlora.

För Jakob Karlsson, Anton Carlsson, Oskar Carlsson, Pelle Ström och Helge Holmstrand, alla med Vimmerby som moderklubb, skulle förstås inget större finnas än att få spela kvalserien med föreningen i sitt hjärta.

Det kommer bli precis lika tajt, spännande, dramatiskt och jämnt som de tidigare matcherna lagen emellan. Det skulle kunna gå hur som helst, men det är Vimmerby som har bäst känsla när man vaknar på lördagen.

Jag tror att Vimmerby slår ut Troja. Även om jag tyckte att fjolårets lag var starkare, har det här laget visat att de är att räkna med. Även om livet kan vara en pina och alltsomoftast är det, kan det inte alltid göra ont.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt