Annons:

RÅDIGA GRANNAR KAN HA RÄDDAT LIV VID ALLVARLIG BRAND

Foto: Genrebild

RÅDIGA GRANNAR KAN HA RÄDDAT LIV VID ALLVARLIG BRAND

Räddningstjänsten larmades till en villabrand i centrala Hultsfred vid 18.40. Branden var allvarlig och rådiga grannar har gjort en stor insats.

Annons:

Det var vid klockan 18.34 som SOS Alarm larmade om brand i en villa i centrala Hultsfred. Enligt det initiala larmet ska det vara på Västra Långgatan, i närheten av korsningen till Bangårdsgatan, som det brinner.

Det har varit en stor brandutveckling i köket – med okänd orsak såhär långt – och branden har spridit sig till konstruktionen i byggnaden. Räddningstjänsten genomför ett intensivt släckningsarbete och kontrollerar vinden.

– Det är en totalskada och det har brunnit kraftigt i köket. Jag vet inte om huset kommer att brinna ned, men det är stora skador, säger Fredrik Sääw vid räddningstjänsten. 

Det handlar om en enplansvilla och en person befann sig i byggnaden när branden utbröt. Personen har kontrollerats av ambulanspersonal och sedan omhändertagits av hemtjänsten. 

Kan ha räddat liv

Vid 21.10-tiden berättar räddningstjänsten att man håller på att avveckla insatsen men blir kvar med en styrka över natten. 

– Vi har gått hårt på vinden och köket för att kontrollera så det inte är några glödbränder. Vi kommer ha kvar två man för bevakning under natten och fram tills i morgon bitti, så vi inte missar något.

Flera grannar ingrep och hjälpte till vid brandens mest dramatiska skede.

– Flera grannar har hjälpts åt men grannen mitt emot fick ut personen som bodde här. Det var rådigt gjort – för annars kunde det gått riktigt illa. En annan dämpade branden med en pulversläckare, så det har gjorts bra insatser. Ingen har kommit till skada fysiskt. 

Branden började i köket och troligtvis på spisen. En person misstänks för allmänfarlig vårdslöshet, enligt polisen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt