Annons:

FLERA FYND SÄKRADE EFTER RÅNARNA – BÅDE I OCH UTANFÖR BUTIKEN

Foto: Genrebild

FLERA FYND SÄKRADE EFTER RÅNARNA – BÅDE I OCH UTANFÖR BUTIKEN

Polisen har säkrat flera fynd efter de rånare som på tisdagskvällen slog till mot Ica Stinsen i Ljungbyholm – både i och utanför butiken.
– Med anledning av det har vi spärrat av flera platser, säger presstalespersonen Rickard Lundqvist.

Annons:

Strax innan halv nio på tisdagskvällen slog tre maskerade rånare till mot Ica Supermarket Stinsen på Mörevägen i Ljungbyholm. Trion ska ha varit beväpnad med både pistol och kniv.

Det är ännu okänt om rånarna, som var maskerade och iklädda skelettdräkter, fick med sig något från butiken.

– Vi vet ännu inte om det handlar om ett försök till rån eller om det är fullbordat. Med tanke på tillvägagångssätt, skadeläge och att det avlossades skott i butiken lär det i vilket fall säkert landa på grovt rån, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Malmö.

Kvinnan inte livshotande skadad

Vid rånet skadades en kvinnlig anställd och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt uppgift från polisen har hon fått stick- eller skärskador. Dessutom avlossades det minst ett skott inne i butiken.

– Kvinnan är inte livshotande skadad. Även om det självklart är ett ytterst allvarligt brott, så vill vi ändå berätta det för att lugna och tona ner lite, säger Rickard Lundqvist.

Både i och utanför butiken har polisen gjort flera fynd efter rånarna – bland annat handlar det om den brand utomhus som det larmades om i närheten strax efter rånet.

Ett fynd brann

– Det stämmer att vi har säkrat fynd både här och där, och att dessa kan kopplas direkt till rånet. Vad gäller branden så var det ett fynd som brann, säger Rickard Lundqvist, utan att specifikt kunna berätta vad det var för något.

Hur fortsätter polisens arbete nu?

 – Spaningsarbetet efter rånarna är omfattande och kommer fortgå. Sedan fortsätter vi med utredningsåtgärderna. Vi har gjort avspärrningar på flera platser där tekniker ska göra brottsplatsundersökningar.

– Dessutom har vi utfört förhör, och kommer fortsätta med det. Det trillar in observationer hela tiden, och vi får se hur långt vi kommer med det och vad det ger.

Kan du berätta mer om fynden och de spår ni har efter rånarna?

– Nej, vi får spara på det till den fortsatta utredningen. Under onsdagen kommer en förundersökningsledare sättas på ärendet, och då är det möjligt att den personen har en mer samlad bild och kan göra det.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt