Annons:

MAN STAMPADE PERSON I ANSIKTET – FÅR FÄNGELSE

En man döms till 14 månader i fängelse efter en grov misshandel i Västervik. Foto: Kalmar tingsrätt

MAN STAMPADE PERSON I ANSIKTET – FÅR FÄNGELSE

En känd kriminell man i 40-årsåldern döms till fängelse i ett år och två månader efter att ha utsatt en man för grov misshandel och en kvinna för misshandel. I början av augusti stampade mannen en annan man i ansiktet och offret fick omfattande skador.

Annons:

Det var den 3 augusti i år som mannen sparkade och stampade en annan man i ansiktet. Händelsen inträffade i Stadsparken i centrala Västervik. Offret fick en näsfraktur, blödningar, smärta och blåmärken. En synnerv skadades i samband med misshandeln och mannen har förlorat 50 procent av synen på det ena ögat.

I slutet av juni misshandlade han en kvinna med en plywoodskiva på en adress i centrala Västervik. Mannen slog plywoodskivan mot kvinnan uppemot tio gånger.

Mannen har nekat till det senare brottet – men tingsrätten anser att bevisningen håller och att offret är trovärdigt. Kvinnan tilldelas 8 000 kronor i skadestånd.

Märken från skosula på nyckelbenet

När det gäller misshandeln i Stadsparken säger mannen att han bara har vaga minnesbilder från händelsen – men att han ska ha blivit angripen och brukade nödvärn. Offret har berättat att han var väldigt onykter vid händelsen och vittnen menar att han var otrevlig mot gärningsmannen och drog honom i håret. Därefter har gärningsmannen grenslat offret och utdelat flera slag mot hans ansikte.  

Mannen har även stampat och sparkat på offrets ansikte och märken från en skosula syntes på offrets nyckelben. Tingsrätten menar att gärningsmannen har utsatts för ett brott av offret – men att det upphörde i samband med att misshandeln påbörjades. Våldet kan alltså inte ursäktas som nödvärn. Tingsrätten anser att råheten i våldet gör att mannen ska dömas för grov misshandel.

Dömd för misshandel i april

Mannen förekommer under 18 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som i april dömdes han till fängelse för två fall av misshandel. Med nästan tre månader kvar av det straffet släpptes han ur fängelset. Nu blir det en ny vända då tingsrätten dömer honom till fängelse i ett år och två månader för grov misshandel, misshandel och två ringa narkotikabrott.

Minimistraffet för grov misshandel ligger på ett år och sex månader – men eftersom mannen provocerats så nöjer sig tingsrätten med 14 månader. Domen kan överklagas. Mannen ska sitta kvar i häkte tills domen vinner laga kraft eftersom det finns ”konkret risk” för fortsatt brottslighet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt