Annons:

Anlagd brand i nära anslutning till skola i Hultsfred

Någon eller några personer tände eld på brännbart material vid Lindblomskolan i Hultsfred under söndagseftermiddagen. Branden var lättsläckt men uppsåtet oroar räddningstjänsten.

Anlagd brand i nära anslutning till skola i Hultsfred

Räddningstjänsten i Hultsfred fick på söndagseftermiddagen larm om en terrängbrand i närheten av Lindblomsskolan i Hultsfred. Det var ett lätt jobb för räddningstjänsten men gärningspersonernas uppsåt oroar.

Annons:

Räddningstjänsten fick larm om händelsen i centrala Hultsfred klockan 16.06.

Det som har hänt är att någon eller några burit en liten mängd brännbart material med bland annat träpinnar och mossa till baksidan av Lindblomsskolan och satt eld på det. 

Grannar till skolan observerade händelsen och tillkallade räddningstjänsten. 

– När anmälaren ringde var det öppna lågor men när vi kom dit var det vara rök. Vi släckte egentligen branden med en spann vatten och den hade självslocknat hur eller hur. Det brann ungefär en meter från fasaden på skolbyggnaden, säger Ulf Bowein. 

Polisen, som kom till platsen vid 16.45-tiden, ska titta närmare på händelsen och det är oklart hur de går vidare i ärendet. 

– Det handlar om en anlagd brand, det gjordes med uppsåt och det känns otäckt. Det finns i alla fall bra vittnesuppgifter som polisen kan gå vidare med. Många personer har sett händelsen, säger Ulf Bowein. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt