Annons:

ÄLDRE MAN DÖMS FÖR SEXUELLT OFREDANDE MOT FLICKA

Kalmar tingsrätt dömer mannen, men han slipper fängelse. Foto: Kalmar tingsrätt

ÄLDRE MAN DÖMS FÖR SEXUELLT OFREDANDE MOT FLICKA

En man i 70-årsåldern från Hultsfreds kommun döms för sexuellt ofredande av en ung flicka. I en bil kysste mannen flickan på munnen och tog henne på brösten och låret.
Mannens straff blir villkorlig dom förenat med dagsböter.

Annons:

Det var i augusti 2016 under en resa mellan Kalmar och Hultsfreds kommun som mannen ofredade flickan sexuellt. De två kände varandra sedan tidigare, då flickan var tillsammans med en person som bodde hemma hos mannen. 

Den här dagen hade han erbjudit att köra henne. I Oskarshamn ville han åka ned till hamnen och visa något för henne. Då kysste han henne på munnen, knäppte upp hennes jacka och tröja och tog sedan henne på brösten och låret.

Tingsrätten anser att åklagaren har visat att mannen har agerat på det sättet.

Så motiveras straffet

Mannen är sedan tidigare ostraffad och lever under ordnade förhållanden, men flickans unga ålder tas också i beaktande. Att flickan också befann sig i en utsatt situation och att mannen har missbrukat ett förtroende gör att tingsrätten anser att gärningen är så allvarlig att den ligger på fängelsenivå.

Tingsrätten menar dock att det inte att det finns någon anledning att befara att mannen ska återfalla i brott. Därför bedöms en villkorlig dom vara lämplig, enligt rätten. Den villkorliga domen förenas också med 40 dagsböter.

Totalt blir det böter på drygt 5 000 kronor. Han ska också betala ersättning för kränkning till flickan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt