Annons:

Körde bil mot kvinna och hennes son – skickade också dödshot per sms

Körde bil mot kvinna och dödshotade henne per sms. Straffet? 2 000 kronor i dagsböter.

Körde bil mot kvinna och hennes son – skickade också dödshot per sms

En man i 20-årsåldern från Vimmerby kommun döms för olaga hot. Det var under förra året som mannen gasade och varvade och sedan körde mot en kvinna och hennes son. Därefter skickade han ett dödshot per sms.
Mannens straff blir dagsböter på 2 000 kronor.

Annons:

Det var i november förra året som den unga mannen körde upp på en gräsmatta mot en kvinna och hennes son. Mannen stannade några meter framför dem och det framkallade rädsla hos kvinnan.

Mannen valde sedan att köra därifrån, men kvinnan sprang efter och försökte öppna bildörren eftersom hennes dotter var därinne. 

En liten stund senare fick kvinnan ett sms där det stod att "rör min bil igen och du är död". Kvinnan tog sms:et på allvar. 

Mannen har uppgett att det gick till på det sättet som kvinnan har beskrivit. I efterhand har han sagt att han kanske gasade lite väl mycket och har förståelse att det uppfattades som hotfullt. När han skrev sms:et så tänkte han sig inte för, uppger han. För honom är det ett vanligt språkbruk. Han säger också att han har försökt att be om ursäkt till kvinnan.

Tingsrätten konstaterar att hotet varit sådant att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. 

Mannen döms för olaga hot, men tingsrätten beaktar att mannen bara var 20 år vid händelsen. Han döms därför till dagsböter på sammanalgt 2 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt