Annons:

Macken i Södra Vi utsatt för omfattande skadegörelse

Macken i Södra Vi har blivit av med sin betalterminal. Foto: Privat

Macken i Södra Vi utsatt för omfattande skadegörelse

Just nu finns det ingen möjlighet att tanka sitt fordon i Södra Vi. Någon eller några gärningspersoner har slitit ut mackens stationära betalterminal och tagit den med sig.
– Det är för förjäkligt, säger Ingmar Eklund, ordförande i hembygdsföreningen som ser efter macken.

Annons:

För sex år sedan, i november 2012, stod den nya bensinmacken i Södra Vi på plats och fram tills nu har macken varit förskonad från skadegörelse. 

Under natten mellan fredag och lördag har någon eller några okända personer tagit betalterminalen på macken så att bara ett stort skal finns kvar. 

– De har rensat bort hela betalterminalen och även försökt bryta upp luckan för att komma åt bränslet på baksidan men där kom de inte in, säger Ingmar Eklund och fortsätter:

– Vi har haft macken i sex år och det enda som har hänt är att någon har slitit bort luckan men det har aldrig varit så här stor skadegörelse tidigare, säger Eklund. 

"Är förjäkligt"

Eklund fick reda på skadegörelsen på lördagsförmiddagen och har varit i kontakt med Green Petroleum (GP) som äger macken och som har upprättat en polisanmälan. 

– Det är för förjäkligt, annars har det varit lugnt och fridfullt där. Det ligger ödsligt vid stora vägen men förr senare blir det alltid något. Man kan jobba ostört i mörkret, säger Eklund.

Macken är stängd på obestämd tid

Just nu går det inte att tanka vid macken i Södra Vi och det är mycket oklart när man kan göra det igen. 

– Frågan är när GP kan få tag i en ny betalterminal, de ska försöka fixa det. Det tar nog ett tag till, det är jag rädd för. Jag skulle tippa på att det dröjer en vecka, säger Eklund. 

Har ni funderingar på att sätta upp övervakningskameror?

– Det måste vi nog sätta upp, det finns nog inget annat att göra. Det kanske skrämmer någon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt