Annons:

LÄNET: VÅLDTOG FLICKA I TÄLT – UTVISAS I TIO ÅR

Kalmar tingsrätt dömer mannen till fängelse i två år och åtta månader. Foto: Kalmar tingsrätt

LÄNET: VÅLDTOG FLICKA I TÄLT – UTVISAS I TIO ÅR

En man i 25-årsåldern döms för en våldtäkt på Emmabodafestivalen i juli 2017. Straffet blir två år och åtta månader i fängelse. Mannen ska även betala ett skadestånd på 145 000 kronor och utvisas ur landet i tio års tid.

Annons:

Flickan var i 15-årsåldern och sov ensam i ett tält när den okände mannen tog sig in i tältet. I förhör har flickan berättat att hon var förvirrad och yrvaken och att hon mycket tydligt bett mannen att lämna platsen.

Mannen frågade om han fick sova hos flickan och blev snart våldsam. Flickan blev orolig och skrek så högt hon kunde och då blev mannen aggressiv. Han höll för hennes mun och näsa och sa att han hade en kniv. Han utdelade också en örfil och bet henne hårt i halsen innan han utsatte henne för en våldtäkt.

Anses inte vara grov

Hela förloppet pågick i mellan 30-40 minuter. I förhör har flickan berättat att hon mår mycket dåligt över händelsen.

Mannen har nekat till brott, men det finns teknisk bevisning i fallet och tingsrätten anser dessutom att målsäganden är väldigt trovärdig i sin redogörelse. Åklagaren ville döma mannen för grov våldtäkt, men tingsrätten ser händelsen som en våldtäkt av normalgraden eftersom våldet inte anses vara ”begränsat” och ”de fysiska skadorna förhållandevis lindriga”.

Utvisas i tio år

Mannen är dömd vid fyra tidigare tillfällen, bland annat ett sexuellt ofredande 2016. Han kom till Sverige 2015 och utvisas nu i tio år. Först ska han avtjäna ett fängelsestraff på två år och åtta månader. Han ska även betala ett skadestånd på 145 000 kronor.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt