Annons:

Polisen utreder flera parallella våldtäkter i Hultsfred: "Sticker ut"

I slutet av 2018 dömdes en Hultsfredsbo till fängelse för våldtäkt. Ytterligare fyra våldtäktsanmälningar har kommit in till polisen.
– Jag har ingen statistik så, men så här många våldtäkter på kort tid är inte vanligt, säger Niclas Juneskog, vid polisen.

Annons:

Polisen jobbar just nu med tre olika utredningar som rör misstänkta våldtäkter i Hultsfreds kommun. En handlar om försök till våldtäkt och två om fullbordade våldtäkter, enligt anmälan. 

Dessutom dömdes nyligen en man till fängelse för våldtäkt. Dessutom är en utredning om våldtäkt mot en kvinna – som anmäldes i början av januari – nedlagd. 

– Jag har ingen statistik så, men så här många våldtäkter på kort tid är ovanligt. Det sticker ut, säger Niclas Juneskog, vid polisen.

"Känsligt ärende"

När det gäller våldtäktsförsöket finns en misstänkt person, men han är inte frihetsberövad. Polisen säger att det är ett känsligt ärende.

– Jag kan inte gå in på varför det är det, men därför kan jag inte säga så mycket om det. Det ska hållas förhör med målsägande så småningom.

Den 20 januari anmälde en kvinna i 35-årsåldern att hon blivit våldtagen av en man i 60-årsåldern. Inte heller han sitter frihetsberövad, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Där ska det också hållas ytterligare förhör framöver. 

På nyårsdagen anmäldes en annan våldtäkt i kommunen. Där misstänks en man i 25-årsåldern för en våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern.

– Han var frihetsberövad en kort tid. Det ska hållas ytterligare förhör med honom också, det är det som återstår. 

"Svårt att avgöra"

I alla tre pågående utredningar är männen skäligen misstänkta för brott. Polisen berättar det här är tre prioriterade ärenden.

– Därför ska förhör ske inom de närmaste veckorna, säger Niclas Juneskog.

När kan det väckas åtal?

– Det är svårt att avgöra. Det är avhängigt hur utgången i förhören blir. 

Finns det någon teknisk bevisning mot männen?

– Det finns i två fall. Det är inskickat, men vi har inte fått svar kring det än.

Männen nekar till brott.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt