Annons:

BLOTTAREN I VIMMERBY DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 25-årsåldern döms för en rad brott. Foto: MostPhotos

BLOTTAREN I VIMMERBY DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 25-årsåldern gick till attack mot en ung Vimmerbybo i närheten av hälsocentralen i Vimmerby. Mannen uttalade sig rasistiskt, slog, hotade och blottade sig framför offret och får nu tre månader i fängelse.

Annons:

Händelsen inträffade i mitten av maj förra året och fick stor uppmärksamhet sedan den fångades på film. Filmen är även en del av bevisningen i målet och målsägandes version stöds dessutom av ett vittne.

Offret, en ung Vimmerbybo, blev attackerad av mannen som uttalade sig rasistiskt flera gånger om. Även flera direkt hot riktades mot offret som dessutom blev knuffad och slagen i ansiktet.

Åklagaren menar att brottet hade ett rasistiskt motiv, men det förnekar mannen och tingsrätten anser inte att bevisningen håller för att slå fast att brottet var rasistiskt motiverat. Detta trots att mannen uttalade sig rasistiskt vid en mängd tillfällen.

Körde rattfull

Mannen döms för misshandel och olaga hot. I samma dom straffas han även för en olovlig körning och ett grovt rattfylleri i Partille i december 2017. Han är dömd vid ett ett tidigare tillfälle och får nu tre månader i fängelse. Han ska även betala 5 000 i skadestånd till offret.

Mannen var aldrig åtalad för själva blottningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt