Annons:

UNGDOMAR ÅTALAS FÖR ALLVARLIGA BROTT I VIMMERBY

Tre pojkar åtalas för en rad allvarliga brott i Vimmerby. Foto: MostPhotos

UNGDOMAR ÅTALAS FÖR ALLVARLIGA BROTT I VIMMERBY

Två ungdomar, alla över 15 år, åtalas nu för en mängd allvarliga brott i Vimmerby. Bland annat ska de under rånliknande former tvingat sig till 10 000 kronor av en man som utsatts för fysiskt våld och hot.

Annons:

Brotten inträffade i Vimmerby för cirka en månad sedan. Totalt är tre personer, alla under 18 år, misstänkta för brott i ett av de fall som tas upp i målet och det handlar om en stöld på gymnasiet mellan den 8 och den 9 februari. Trion uppehöll sig i gymnasiets lokaler efter stängning och sparkade sig sedan in i cafeterian där de stal livsmedel, en mindre mängd kontanter och en högtalare. Vimmerby kommun har yrkat ett skadestånd på 16 490 kronor efter stölden.

En av pojkarna har erkänt brottet medan de andra två förnekar.

Attackerade man som ingrep

En i trion är misstänkt för två fall av misshandel, den ena i Storebro där han ska ha slagit eller armbågat en annan ung person i ansiktet. Händelsen inträffade den 2 mars. Vid samma tidpunkt har pojken även hotat att knivhugga offret samt ytterligare en person. Pojken som utsatts för misshandel och hot har begärt skadestånd på 10 000 kronor. Den misstänkte har varken erkänt eller förnekat brott.

På kvällen ska pojken ha krossat en ruta samt förstört flera blomkrukor i centrala Vimmerby, vilket rubriceras som skadegörelse. När en man i 60-årsåldern ingrep mot pojken blev han slagen i ansiktet. Linderborgs Blommor har begärt skadestånd på 1 868 kronor och mannen som utsatts för misshandel har begärt 5 000 kronor. Pojken vidgår händelseförloppet, men förnekar brott.

Slog och hotade man

Den 1 mars inträffade den klart mest allvarliga händelsen. Två av pojkarna i åtalet har tillsammans med en individ som inte är straffmyndig slagit en man i ansiktet och hotat honom med en träpåk. Pojkarna tvingade mannen att lämna ifrån sig sitt bankomatkort samt uppge koden till kortet. Pojkarna tog sedan ut 10 400 kronor från kortet.

Händelsen rubriceras som grovt olaga tvång och bedrägeri. Den pojke som är misstänkt för flest brott är även misstänkt för ringa övergrepp i rättssak sedan han skickat ett meddelande till två vittnen. Båda de tilltalade pojkarna har erkänt brotten.

Samtliga tre som åtalas är under 18 år. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt