Annons:

Ung man döms för våldtäkt på krog – blir inte utvisad

En ung man döms för våldtäkt på en nattklubb i länet i mars i år. Mannen förde in sina fingrar i en ung kvinnas underliv på dansgolvet.
Han döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 180 timmar, men slipper utvisning.

Annons:

Det var i början av mars som en kvinna och hennes vänner besökte en nattklubb i länet. De befann sig på dansgolvet när en man i 18-årsåldern kom fram till henne.

Mannen ska ha lagt sin hand på hennes vänstra lår, tryckt sig mot henne och sedan fört in sina fingrar i hennes underliv. 

I förhör har kvinnan berättat att hon blev chockad, slet sig loss och skrek "vad i helvete gör du". Hon slog sedan mannen i ryggen, som vände sig om och gav henne ett hånleende. 

Kvinnan kände igen mannen och pekade ut honom i rättegången. 

Mannen har hela tiden förnekat till brottet som rubriceras som mindre grov våldtäkt.

Ska inte utvisas

Tingsrätten anser att kvinnan har berättat om händelsen på ett trovärdigt sätt och dessutom fanns det vittnen till händelsen. Tingsrätten anser att den unga mannen utfört en handling som är jämförlig med samlag och därför ska dömas för våldtäkt. Eftersom det handlar om ett kort händelseförlopp anser man att våldtäkten ska betraktas som mindre grov.

Åklagaren hade yrkat på fängelse, men tingsrätten dömer honom till skyddstillsyn förenat med 180 timmars samhällstjänst. Det motsvarar ett fängelsetraff på åtta månader. Tingsrätten har också beaktat att mannen suttit frihetsberövad i tre veckor.

Han ska även betala 85 000 kronor i skadestånd.

Åklagaren hade också yrkat på utvisning, men det avslår rätten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt