Annons:

MAN DÖMS FÖR MISSHANDEL – UTTRYCKTE SIG RASISTISKT

Foto: Pressbild

MAN DÖMS FÖR MISSHANDEL – UTTRYCKTE SIG RASISTISKT

En man i 70-årsåldern döms för misshandel nära en restaurang i Västervik. Mannen uttryckte sig även rasistiskt mot den man han misshandlade.
Straffet blir dagsböter på 6 000 kronor.

Annons:

Mannen hade klagat, både till restaurangägaren och kommunen, över en hög ljudnivå från restaurangen. Den aktuella kvällen ska mannen ha varit mycket störd av ljudnivån.

Mannen utdelade två knytnävsslag i ansiktet på målsägande. Tingsrätten anser att det är bevisat i utredningen att mannen har agerat så som åklagaren gjort gällande samt att vittnenas uppgifter är tillräckligt trovärdiga.

Tingsrätten finner det även styrkt att mannen har uttryckt sig rasistiskt mot mannen och att ett motiv till gärningen var att kränka målsägandes "ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung". Det anger tingsrätten som en försvårande omständighet för den åtalade.

Mannen har nekat till att ha uttryckt sig rasistiskt och säger att han inte är stolt över varken handling eller ordval, och att han inte har några rasistiska värderingar men att han var förbannad.

Mannen är tidigare ostraffad och tingsrätten anser inte att det finns särskild anledning att befara att han ska fortsätta att begå brott. Påföljden bestäms därför till villkorlig dom förenat med dagsböter. 

Mannen ska betala 6 000 kronor i dagsböter och ska också betala 6 000 kronor i skadestånd till målsägande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt