Annons:

Obetalda skulder kan ligga bakom den grova misshandeln i Vimmerby

I måndags blev en kvinna i 30-årsåldern misshandlad med tillhygge i Vimmerby. Kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus.
Två personer är nu häktade och en tredje person begärdes häktad på fredagen.

Annons:

Kvinnan blev ordentligt misshandlad och gärningspersonerna ska ha använt sig av en batong som tillhygge. Det berättar kammaråklagare Kjell Jannesson, som leder utredningen, för Vimmerby Tidning.

Två personer, en man och en kvinna, har häktats på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Mannen misstänks även för två fall av hot mot tjänsteman. 

På torsdagen greps också en tredje person, en kvinna i 25-årsåldern som är bosatt i Vimmerby, misstänkt för medhjälp till grov misshandel. Häktningsförhandlingen hölls på fredagseftermiddagen, men vi har inte lyckats få bekräftat om hon har häktats eller inte. 

– Hon har varit med och agerat före, under och efter händelsen på ett sånt sätt att hon varit delaktig utan att för den skull utfört själva misshandeln, säger Kjell Jannesson till Vimmerby Tidning.

Han uppger att det kan vara obetalda skulder som ligger bakom misshandeln.

– Det finns uppgifter om att kvinnan är skyldig någon annan person bland annat pengar, inga stora summor, men det kan vara ett motiv, säger Kjell Jannesson till Vimmerby Tidning.

Senast den 18 april ska åtal ha väckts mot personerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt