Annons:

Lurade till sig varor för en halv miljon – döms till fängelse

En kvinna döms för 27 bedrägerier och flera lokala företag är drabbade. Foto: MostPhotos

Lurade till sig varor för en halv miljon – döms till fängelse

En kvinna bosatt i Hultsfreds kommun döms nu för 27 fall av bedrägeri. Tillsammans med en man har kvinnan lurat till sig varor till ett värde av en halv miljon kronor. Straffet blir fängelse i ett år.

Annons:

Mannen dömdes av Göta hovrätt för 19 fall av bedrägeri och straffet för honom blev fängelse i 18 månader. Kvinnan döms för 27 fall av bedrägeri och får ett år i fängelse.

Tillsammans förvärvade duon ett företag från Skellefteå i december 2017. Därefter gjorde de en mängd inköp från olika företag utan att någon gång ha för avsikt att betala. Parterna har delat på godset som alltså har ett totalt värde på drygt 500 000 kronor.

Lokala företag drabbade

Två lokala företag har drabbats. Det handlar om Carlenskogs som blev lurat på cirka 20 000 kronor, Materialmännen på cirka 5 000 och Hultsfreds kommun på cirka 5 000.

Kvinnan har erkänt samtliga brott och medgett krav på skadestånd. Försvaret har menat att det var mannen som var drivande och att kvinnan inte visste hur bolaget skulle användas för den kriminella verksamheten.

Tingsrätten menar att kvinnan i varje fall haft likgiltighetsuppsåt i sin brottslighet. Domstolen nöjer sig med ett år i fängelse, bland annat eftersom kvinnan haft reseförbud under en viss period. Hon har även varit frihetsberövad i 20 dagar i sitt hemland, vilket räknas av på fängelsestraffet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt