Annons:

MAN ÅTALAS FÖR GROVT BROTT MOT KVINNA

En man åtalas för grov kvinnofridskränkning mot sin sambo. Foto: MostPhotos

MAN ÅTALAS FÖR GROVT BROTT MOT KVINNA

En man i 35-årsåldern åtalas nu för grov kvinnofridskränkning. Mannen har slagit och hotat upprepade gånger inför hennes barn.

Annons:

Brottstiden är mellan den 26 oktober förra året och 26 mars i år. Mannen har utsatt sin sambo för upprepade fall av misshandel och olaga hot. Det handlar om strypgrepp, slag i ansiktet och dödshot. Mannen har även slagit sönder en mängd saker i samband med de allvarliga kränkningarna, enligt åtalet.

Flera av gärningarna har mannen utfört inför kvinnans barn. I stämningen skriver åklagaren att ”det är försvårande att brottet varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående”.

Mannen har gjort vissa medgivanden och erkänt en del kränkningar – men förnekar grov kvinnofridskränkning.

Ska ha stulit kvinnans bil

35-åringen åtalas även för tillgrepp av fortskaffningsmedel sedan han stulit kvinnans bil. Händelsen inträffade mellan den 24 och 25 mars och mannen åtalas även för övergrepp i rättssak sedan han hotat kvinnan efter hennes polisanmälan.

Mannen förnekar även dessa brott.

Däremot erkänner han grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Alkoholkoncentrationen låg på 0,46 promille när han åkte fast den 25 mars. Han hade även använt amfetamin.

Åtalet stannar inte där utan mannen är även misstänkt för att ha misshandlat en annan man samt våldsamt motstånd och ytterligare ett ringa narkotikabrott. Händelserna inträffade den 26 mars och mannen nekar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt