Annons:

TRIO ÅTALAS EFTER RÅ MISSHANDEL I VIMMERBY

Foto: Mostphotos

TRIO ÅTALAS EFTER RÅ MISSHANDEL I VIMMERBY

Tre personer åtalas då de misstänks ha varit inblandade i den grova misshandel som ska ha skett på en adress i centrala Vimmerby den 1 april i år. Det framgår av en stämningsansökan som lämnades in på tisdagsförmiddagen.

Annons:

Det är en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern och hemmahörande i Vimmerby, som nu åtalas för en grov misshandel av en Vimmerbykvinna. Händelsen ska ha inträffat på en adress i centrala Vimmerby för en knapp månad sedan.

I åtalet framgår att mannen ska ha slagit ned målsäganden och därefter ska både mannen och kvinnan ha sparkat och slagit henne vid ett stort antal tillfällen. Kvinnan ska dessutom ha slagit målsäganden med en batong.

Hotade att döda polismän

Brottet bör bedömas som grovt, anser kammaråklagaren, då både mannen och kvinnan visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Dessutom åtalas en Vimmerbykvinna i 25-årsåldern för medhjälp till grov misshandel. Enligt åtalet ska hon ha initierat ett uppsökande av målsäganden samt under själva misshandeln stöttat och uppmuntrat de båda andra åtalade.

Den åtalade mannen åtalas dessutom för två fall av hot mot tjänsteman och ett ringa narkotikabrott. Hoten mot tjänmsteman ska ha utdelats i samband med att mannen fördes från Vimmerby till Västervik samt i arresten i Västervik. Han ska i dessa fall ha hotat att döda eller skada totalt tre polismän. 

Samtliga tre åtalade förnekar brott.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt