Annons:

FYRA MÄN ÅTALAS FÖR KANARIEKUPPEN

Fyra män åtalas efter den grova stölden av kanariefåglar i Virserum. Foto: Pixabay/Genrebild

FYRA MÄN ÅTALAS FÖR KANARIEKUPPEN

Tre män åtalas nu för den ovanliga stölden av kanariefåglar från en bostad i Virserum i januari i år. Ytterligare en man åtalas för anstiftan av grov stöld.

Annons:

Brottsrubriceringen för tre av männen är grov stöld. De ska ha tagit mellan 20-40 burfåglar till ett ”inte ringa värde” från bostaden i Virserum. Händelsen inträffade den 31 januari.

Brottet ska betraktas som grovt, enligt åklagaren, eftersom de tre männen trängt sig in i målsägandenas bostad. De tre männen vidgår händelseförloppet, men nekar till brott.

Åtalas för anstiftan

En fjärde man åtalas för anstiftan av grov stöld. Han har först och främst framställt en falsk kallelse från Arbetsförmedlingen till de två målsägande för att vara säker på att de skulle lämna sin bostad. Därefter har han fått de tre männen att utföra gärningen och betalat för stöldgodset som överlämnades till mannen. Han förnekar brott helt och hållet.

Åklagaren har åberopat en mängd teknisk undersökning. Bland annat hittades delar av stöldgodset hos en av de män som utförde stölden.

Två av männen satt häktade under cirka två veckor i februari. De är cirka 20 respektive cirka 35 år gamla. När det gäller de andra två finns ingen ålder uppgiven i stämningsansökan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt