Annons:

25 PERSONER SKADADE EFTER EXPLOSIONEN – GÅTT UPP I KATASTROFLÄGE

25 personer uppges vara skadade efter den allvarliga explosionen i Linköping vid niotiden i dag. Foto: Läsarbild

25 PERSONER SKADADE EFTER EXPLOSIONEN – GÅTT UPP I KATASTROFLÄGE

25 personer uppges vara skadade efter förmiddagens explosion vid ett flerfamiljshus i Linköping. Region Östergötland har gått upp i katastrofläge, vilket är den högsta nivån. Enligt Corren har det aldrig hänt i Östergötland tidigare.

Annons:

Vid 9 i dag inträffade en kraftig explosion vid Hamngatan i centrala Linköping. Bilder från platsen visar stor ödeläggelse på fönster och balkonger. Uppgifterna om antalet skadade går isär. Aftonbladet skriver att 25 personer förts till sjukhus medan Region Östergötland skriver att det handlar om 19. Det ska främst handla om lindriga skador. Två personer behöver Räddningstjänstens hjälp för att ta sig ut ur fastigheten, enligt Aftonbladet. 

Gått upp i katastrofläge

Universitetssjukhuset i Linköping har gått upp i katastrofläge och sjukhusen i Norrköping och Motala är i förstärkningsläge.

”Sjukhusen förbereder sig på detta sätt för att kunna ta hand om ett större antal skadade om det skulle visa sig att det behövs”, skriver Region Östergötland.

14 ambulanser arbetar med insatsen och det är förstås ett stort polisiärt pådrag i staden. Polisen har stängt av flera kvarter och utredningen har rubriceringen allmänfarglig ödeläggelse i nuläget.

"Vi har ingen misstänkt, kan inte utesluta att det är en olycka, men arbetar från att det är ett brottslig gärning", säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson region Öst, till Aftonbladet.

Presskonferens inom kort

Samtidigt strömmar det in vittnesuppgifter efter händelsen som påverkat många fastigheter i närområdet och hörts över stora delar av Linköping.

Orsaken till detonationen är fortfarande oklar. Vid 13 håller de inblandade myndigheterna en presskonferens.

DV/DH/DVV återkommer med fler artiklar om den allvarliga händelsen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt