Annons:

Polisen kraftsamlar – ökar antalet anställda med 350 personer

Polisen kraftsamlar i brott mot särskilt utsatta och anställer 350 personer. Foto: MostPhotos

Polisen kraftsamlar – ökar antalet anställda med 350 personer

Polisen intensifierar sitt arbetet i fall som rör särskilt utsatta brottsoffer. Det handlar bland annat om våldtäkter och sexualbrott mot barn. 350 personer ska anställas i höst – och bara i Region Syd satsas 50 miljoner. Det berättar Sveriges Radio i dag.

Annons:

– För mig är det här otroligt stort, jag tror att det är den största och viktigaste satsningen jag varit med om i min polistid. Det är kanske den mest utsatta gruppen som vi hjälper, just kvinnor och barn som är utsatta för vålds- och sexualbrott, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning, Noa, till SR.

Brotten mot särskilt utsatta brottsoffer fortsätter att öka. Det handlar om våldtäkter, brott i nära relationer samt vålds- och sexualbrott mot barn. Polisen har särskilt svårt att utreda våldtäkter där uppklarningsgraden är mycket låg.

Nu kraftsamlar man och anställer 350 personer som fördelas på landets samtliga polisregioner. Totalt satsas 304 miljoner kronor i denna riktade satsning, där en del går till Nationellt forensiskt center. I vår polisregion, Region Syd, skjuts det till 50 miljoner kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt