Annons:

INGEN BRAND I NÄRHETEN AV FRÖDINGE

Räddningstjänsten i Vimmerby har fått flera larm om bränder efter åskovädret. Foto: Arkivbild

INGEN BRAND I NÄRHETEN AV FRÖDINGE

Räddningstjänsten fick tre larm på kort tid och är klar på två av platserna. När det gäller det tredje larmet, om en skogsbrand i Frödinge, har Räddningstjänsten inte lyckats hitta något.

Annons:

På Källsåkravägen i Vimmerby slog det gnistor om en elledning. Där kunde Räddningstjänsten snabbt konstatera att det inte handlade om någon brand och lämnade platsen.

I Slitshult upptäcktes en markbrand mycket snabbt och Räddningstjänsten är klar på platsen. Branden omfattade endast ett par kvadratmeter.

Utöver det sökte Räddningstjänsten efter en brand i närheten av Frödinge. Inringaren har sett rökpelare, men brandpersonalen varken ser någon rök eller känner doften. Brandflyget har sökt över området, men inte lyckats hitta något. Räddningstjänsten har återvänt till stationen. 

Kan komma mer åska

Flera larm kan förstås komma under kvällen och de närmaste dagarna efter det kraftiga åskovädret som nyligen passerade kommunen.

– Nu har åskan gått förbi, men har det gått ned i marken kan det ligga några dagar innan det kommer upp till ytan. Vi tror inte på någon akut brand i någon byggnader i alla fall, det borde vi veta om nu i så fall, säger Magnus Svahn vid Räddningstjänsten.

Enligt SMHI kan det komma mer åska fram till 17.00.

– Prognosen är väldigt osäker, nu kom det tidigare än beräknat och vi får se hur det utvecklar sig.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt