Annons:

BOSATTE SIG I SKYDDSRUM I HULTSFRED – MISSTÄNKS FÖR FLERA BROTT

Fyra personer är misstänkta för att ha bosatt sig i ett skyddsrum på Granitvägen i Hultsfred och ha stulit grejer som hittades i skyddsrummet.

Annons:

Vaktmästaren i bostadsområdet Stålhagen gjorde en minst sagt oväntad upptäckt på tisdagsmorgonen. 

Han såg en elsladd som gick in till ett skyddsrum så han drog ur kontakten och då blev det liv och rörelse i skyddsrummet. Han hörde röster och kort därpå sprang flera personer ut därifrån och försvann från platsen. 

Han såg då att det är någon eller några personer som har bosatt sig i skyddsrummet och hade mycket olika saker i skyddsrummet. Polisen kallades till platsen och kunde konstatera att det var stor oordning i skyddsrummet och valde att ta mycket grejer i beslag, bland annat mikrovågsugn, moped och datorskärm.

– Det var hur mycket grejer som helst och liknade ett bohag. Misstanken finns att det är stulet så vi tog en del grejer med oss. Vi får börja kolla vems grejer det är, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

I skyddsrummet hittade polisen en vapenpatron och något gram cannabis. Polisen har identifierat fyra misstänkta gärningspersoner och det handlar om tre män och en kvinna. Två av männen i är 20-årsåldern och den tredje mannen är i 30-årsåldern och kvinnan är i 35-årsåldern och hemmahörande i Högsby kommun. Två av männen kommer från Hultsfreds kommun och den tredje mannen är från Västerviks kommun. 

De fyra personerna är misstänkta för olaga intrång, häleri, innehav av narkotika och vapenbrott. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt