Annons:

POLISENS MISSTANKE: UNGDOMSLIGA HÄRJAR I VIMMERBY

Håkan Karlsson tror att en ungdomsliga härjar i Vimmerby.

POLISENS MISSTANKE: UNGDOMSLIGA HÄRJAR I VIMMERBY

Polisen tror att en ungdomsliga ligger bakom många av de brott som inträffat i Vimmerby den senaste tiden. Det berättar kommunpolisen Håkan Karlsson för Vimmerby Tidning.
– Det känns i flera fall som att det handlar om samma personer och i samtliga fall luktar det väldigt mycket ungdomligt oförstånd, säger Håkan Karlsson till VT.

Annons:

Ett antal lite ovanliga brott har inträffat i Vimmerby den senaste tiden. Brott som Håkan Karlsson nämner för Vimmerby Tidning är inbrott i en glasskiosk på Astrid Lindgrens Värld och på Vimmerby Camping och det faktum att flera mopeder stulits i staden. Han nämner också ett inbrott hos ett Vimmerbyföretag där inbrottstjuvarna sedan satt sig vid företagets datorer för att porrsurfa. Polisen misstänker nu att det är en ungdomsliga som ligger bakom dessa brott och ännu fler än så.

– Vanligtvis bryter man sig inte in och stjäl godis och glass eller ger sig på en myntautomat. Och att göra så som de gjorde vid inbrottet på företaget tror jag inte en ”riktig” tjuv skulle ta sig tid till, säger Håkan Karlsson till Vimmerby Tidning.

Fått smak

Håkan Karlsson säger till VT att Polisen tror att det handlar om ett gäng som nu har fått smak på den här typen av brott. Handlar det om ett ungdomsgäng tror han att de snart kan få påhälsning av Polisen.

– När det handlar om sådana här brott brukar vi oftast vinna kampen. I längden håller det helt enkelt inte. Dessutom har det kommit fram lite uppgifter som gör att vi har ett antal namn att titta vidare på, säger Håkan Karlsson till Vimmerby Tidning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt