Annons:

VIMMERBYBO DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR VÅLDTÄKT MOT BARN

Foto: Mostphotos

VIMMERBYBO DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR VÅLDTÄKT MOT BARN

En Vimmerbybo i 25-årsåldern döms till fängelse för våldtäkt mot barn. Vid två tillfällen i maj i år ska mannen haft sex med flickan som ännu inte är i tonåren.
Han döms till fängelse i ett år och tio månader.

Annons:

I förhör har Vimmerbybon erkänt att han haft samlag med flickan vid ett tillfälle. Mannen har gjort gällande att gärningen ska bedömas som sexuellt utnyttjande av underårig. Mannen har varit införstådd med flickans unga ålder, men menar att det har handlat om ett frivilligt samlag.

Tingsrätten dömer dock mannen för våldtäkt mot barn i två fall. Mannen, som är i 25-årsåldern, och den unga flickan ska ha träffat varandra under en längre tid. Mannen har uppgett att han inte sett det som att de har varit tillsammans, men att hon har varit kär i honom. Flickan har uttryckt att de haft samlag vid "max två gånger". 

Tingsrätten anser att flickan berättat på ett trovärdigt och självupplevt sätt. 

"Hennes berättelse om händelserna är förhållandevis detaljerad och levande. Hon har varit återhållsam och tingsrätten har inte fått uppfattningen att hon har försökt överdriva sin berättelse", skriver tingsrätten.

Tingsrätten anser att med hänsyn till att mannen är i 25-årsåldern och att flickan inte ens är i tonåren än gör att gärningarna inte kan bedömas som mindre grova. Det finns heller ingen anledning att ifrågasätta uppgifterna om att det ska ha varit två samlag.

Därför döms mannen för våldtäkt mot barn vid två tillfällen. Mannen döms till fängelse i ett år och tio månader. Tingsrätten tar då i beaktande vissa omständigheter som förmildrande och därför blir inte straffet hårdare.

Vimmerbybon ska även betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan för kränkning och 15 000 kronor för sveda och värk. Han ska kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt