Annons:

  • LASTBIL MED SLÄP I DIKET UTANFÖR VIMMERBY – VÄG AVSTÄNGD

    En lastbil med släp har hamnat i diket och vägen mellan Långbrössle och Tuna kommer vara avstängd i flera timmar. Foto: Micael Rundberg

  • LASTBIL MED SLÄP I DIKET UTANFÖR VIMMERBY – VÄG AVSTÄNGD

LASTBIL MED SLÄP I DIKET UTANFÖR VIMMERBY – VÄG AVSTÄNGD

Vägen mellan Långbrössle och Hällerum utanför Vimmerby kommer vara avstängd i flera timmar framöver sedan en lastbil med släp, lastad med 25 ton virke, har hamnat i diket. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 12.07 på torsdagen och det handlar om en trailerdragare, det vill säga både lastbil och släp, som kom utanför vägkanten, körde av vägen och välte på sidan i höjd med Hålbäckshult. Föraren är oskadd och räddningstjänsten har hjälpt honom ut ur lastbilen.

Lastbilen hade precis lämnat sågen i Hällerum när olyckan skedde bara några kilometer senare.

– Lastbilen är lastad med 25-26 ton virke och ligger på sidan i diket. Vägen är helt avstängd och kommer så att vara en bra stund framöver. Det är en relativt smal väg så det är ingen optimal väg om man säger så, säger Kenneth Söderberg på räddningstjänsten.

– Det handlar om 25-26 ton virke och det ligger ute i terrängen med en massa träd som står för. Vi får se hur vi ska ta oss vidare men det är inget lätt arbete som ligger framför oss. 

Har du någon uppmaning till boende i närområdet?

– Att man väljer annat håll, här kommer det vara avstängt ett antal timmar framöver. Det är vägen mellan Långbrössle och Hällerum. Enda sättet för lastbilar att nå sägen i Hällerum är att komma in från andra hållet, via Vibo från vägen som går mellan Vimmerby och Tuna

Hur länge kommer vägen att vara avstängd?

– Det är omöjligt att säga. I och med att det är en enskild väg är det annan instans som kommer beställa bärgningen. Den kommer inte heller bli enkel med tanke på hur lastbilen ligger och att den är lastad med så mycket virke. Vi har satt en prognos till klockan 18.00, men tills dess kommer inte bärgningen kunna vara gjord, säger Kenneth Söderberg.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt