Annons:

AGGRESSIV MAN SLOG HÄSTAR MED HUNDKOPPEL I VIMMERBY

En aggressiv man slog hästar med hundkoppel i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

AGGRESSIV MAN SLOG HÄSTAR MED HUNDKOPPEL I VIMMERBY

Två kvinnliga ryttare fick vara med om en obehaglig upplevelse vid VOK-stugan i Vimmerby på onsdagseftermiddagen. De mötte en äldre man som var upprörd och sa att de inte fick rida på platsen. 
Innan de hann göra det slog han hästen med ett hundkoppel och sedan med en gren.

Annons:

På onsdagseftermiddagen inträffade flera obehagliga incidenter i närheten av VOK-stugan i Vimmerby. 

Två kvinnor var ute och red på sina hästar när det för dem kom fram en helt okänd äldre man med hund, som attackerade dem, skrek diverse olämpliga saker och slog hästarna med sitt hundkoppel.

"Frågar vad han håller på med"

Detta uppmärksammades av andra motionärer som frågade vad han höll på med, något som ledde till att han attackerade motionärerna också. 

– Precis när jag ska svänga över vägen så ser jag på håll hur han tar upp kopplet och svingar det flera gånger mot hästarna som stegrar och försvinner in i skogen. Då stannar jag och väntar till mannen kommer gåendes och då frågar jag honom vad han håller på med. Jag sa att han inte kan göra så och att en ryttare på en häst kan dö när en häst blir uppjagad på det sättet. Då svarar han att han hoppas att de gör det, dör alltså. Jag blir förbannad och frågar vad han menar med det. Han muttrar att han minsann sagt till dem förut att här rider man inte med hästar, de ska minsann inte skita på spåret, säger ett ögonvittne till Dagens Vimmerby.

Ögonvittnen påtalar på nytt för mannen att det inte är okej att han slår mot en häst och den äldre mannen säger att ryttarna inte ska vara på platsen. 

– Jag blir irriterad och säger till honom, då rusar han mot mig, tar tag i mig och säger att han har rätt att jaga iväg folk som beter sig illa. Jag puttar bort honom och säger åt honom att inte röta mig eller någon annan på detta sätt någonsin igen och att jag kommer polisanmäla honom för både det här och vad han utsatt tjejerna för, säger ögonvittnet. 

Gick till ny attack mot häst

Mannen fick återigen syn på en av tjejerna på sin häst och gick till attack mot hästen som stegrade.

– Jag hör hur tjejen på hästen ber mannen att sluta och hon låter skärrad, hästen stegrar igen och sätter fart ut i skogen. Mannen går hotfullt efter i samma riktning som hästarna sticker iväg, säger ögonvittnet. 

Händelsen har polisanmälts och misstänkt är en man i 65-årsåldern som hade en vit hund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt