Annons:

Polisen på väg att nysta upp stor stöldliga i Vimmerby och Hultsfred

Polisen är på väg att nysta upp en stor stöldliga i Vimmerby och Hultsfred.

Polisen på väg att nysta upp stor stöldliga i Vimmerby och Hultsfred

Nyligen kunde polisen koppla ett falsklarm till två män och två helt plötsligt förvunna mopeder i Vimmerby. Efter att sedan ha hittat en stor mängd gods vid en husrannsakan på en ort i Vimmerby kommun kan man nu vara på väg att nysta upp en stor stöldliga.

Annons:

Förra året drabbades Vimmerby-Hultsfredstrakten av ett stort antal mopedstölder, och det har fortsatt även i år. Men nu hoppas polisen att flera av dem kan vara på väg att få sin lösning.

– Alla kanske är svåra att led i bevisning, men jag tror definitivt att vi kommer kunna förhindra många framtida stölder, säger kommunpolis Håkan Karlsson.

Falsklarm kopplat till männen 

För dryga veckan sedan stod två mopeder vid Circle K i Vimmerby samt två män där bredvid som inte ville kännas vid att det skulle vara deras. Ungefär samtidigt ringdes ett falsklarm in om slagsmål vid Resecentrum i Vimmerby, sannolikt i syfte att förvilla polisen.

Det larmet ska enligt uppgift till vår tidning ha ringts in från en telefon tillhörande en av de två männen som sågs vid Circle K. Dessa båda är identifierade och efter falsklarmet var både männen och mopederna sedan borta från Circle K.

Husrannsakan på ort i Vimmerby kommun 

– Detta ledde oss sedan till att göra husrannsakan på en adress på en ort i Vimmerby kommun. Där anträffade vi en stor mäng mopeddelar, som vi misstänker är stulna. Kåpor, sadlar och motordelar – en hel skåpbil full med grejer, berättar Håkan Karlsson.

En del av godset gick att härröra till en ganska färsk stöld häromveckan.

Männen, som är i 20-årsåldern och har kopplingar till Hultsfred, misstänks även ligga bakom andra stölder.

– Vid en husrannsakan i Hultsfred har vi hittat gods från en stöld från en loppis i Hultsfred natten den 6 augusti – bland annat smycken och några loppisgrejer med prislapparna kvar på, berättar Håkan Karlsson.

Männen håller sig undan 

De båda männen, som senast sågs på Circle K-macken i Vimmerby, har inte setts till sedan dess.

– Nu försöker de hålla sig undan, men det kommer så klart inte gå i all evighet, säger Håkan Karlsson.

Hur ser du på bevisläget mot männen?

– Vi hade dem under lupp i samband med flera av fjolårets stölder. Tyvärr kom vi ingenstans då, men i och med de beslag vi har gjort ser det betydligt ljusare ut nu.

– Det är ett oerhört omfattande jobb att försöka koppla enskilda delar till specifika stölder, och vi kommer kanske inte rent juridiskt gå i mål med allt i och med omfattningen. Men genom det vi vet nu, och att de vet att vi vet, så tror jag att vi kan förhindra framtida stölder, säger Håkan Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt