Annons:

ÅKLAGAREN:

Foto: Arkivbild

ÅKLAGAREN: "MISSTÄNKTE FÖR MORDFÖRSÖKET HÄVDAR NÖDVÄRN"

En man sitter sedan i går anhållen misstänkt för helgens mordförsök i Västervik. Nu berättar kammaråklagare Johan Henningsson att mannen i ett inledande förhör hävdar nödvärn.

Annons:

Det var under natten till söndagen som en man i 20-årsåldern ska ha knivskurits utanför Ellen Keyskolan i centrala Västervik.

Under måndagen hämtades en misstänk man i 25-årsåldern in till polisen misstänkt för mordförsök. Han anhölls senare på måndagen.

Hävdar nödvärn

Kammaråklagare Johan Henningsson håller i förundersökningen:

– Man kan väl säga att det var vittnesuppgifter som ledde oss till mannen. Samtidigt hävdar den gripne mannen nödvärn, och var nog mer eller mindre själv på väg till polisen för att berätta.

– Det ska ha varit ett antal tjejer och killar på plats när det hände, och alla har någon form av relation till varandra. Vi är inne i inledningsskedet av förundersökningen, men det verkar stå klart att det ska ha skett någon form av slagsmål med kniv. Sedan verkar det vara lite delade meningar om vad som har hänt på platsen, säger Johan Henningsson.

Hur är tillståndet för målsäganden?

– Han har avvärjningsskador på händerna, samt skador i ansiktet. Skadorna är inte livshotande, men skadorna på händerna är ganska omfattande.

Har den misstänkte gärningsmannen, som hävdar nödvärn, ådragit sig några skador?

– Det är fortfarande lite oklart.

Hur ser du på en eventuell begäran om häktning?

– Det vill jag inte spekulera i ännu. Nu ska vi hålla ytterligare förhör, så får vi se vad det ger.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt