Annons:

STENPLATTA KROSSADE RUTA – FEM DATORER STALS PÅ KONTORET

Ludvig & Co:s kontor i Vimmerby drabbades av ett inbrott i natt där fem datorer stals. Foto: Privat

STENPLATTA KROSSADE RUTA – FEM DATORER STALS PÅ KONTORET

Flera Vimmerbyföretag drabbades av inbrott i natt. En stenplatta kastades in genom ett fönster till ett av kontoren på redovisningsföretaget Ludvig & Co där tjuvar stal fem datorer. 
– Det är bedrövligt att folk beter sig så här, säger kontorschefen Johan Svensson. 

Annons:

Vår tidning har under fredagen rapporterat om den inbrottsvåg som har drabbat flera företag i Vimmerby. Vimmerby Tidning och Vimmerby Truck & Maskinteknik har drabbats av inbrott där datorer har tillgripits. 

Det finns ett tredje företag i Vimmerby som drabbades i natt. Inbrottslarmet till redovisningsföretaget Ludvig & Co gick klockan 3.27 i natt då man har tagit sig in genom ett kontor på samma sida som entrédörren. 

– Någon har kastat in en stenplatta genom en fönsterruta till ett av kontoren så den ligger på ett skrivbord. Utanför står det en stol som man har använt för att klättra in så den har de nog tagit från någon annanstans. De har också haft lagt en matta i rutan för att inte skära sig. Det är tydligt att de har planerat det för det är inte vår matta eller stol, säger Johan Svensson. 

Datorer har hittats

Tjuven eller tjuvarna har plockat på sig fem datorer på olika kontor och ett tiotal gamla mobiltelefoner som ska till återvinning. 

– Vi har en tekniker på plats som bekräftar att de har hittat ett antal datorer men vi vet inte om det är våra datorer. 

Hur ser du på händelsen?

– Det är bedrövligt att man beter sig så här. Det ställer till det så mycket för oss. Det är bra att vi har larm och Securitas som ger oss och våra kunder ett skydd. Det ställer till det för verksamheten då vi är inne i vår mest intensiva period som pågår nu och framåt. Vi har hanterat det väl. En del av personalen har samlats och fikat ihop. Polisen har varit fantastiskt duktiga. De var här snabbt med sina tekniker.  

En man i 20-årsåldern greps tidigt i morse av polisen på en buss mellan Vimmerby och Eksjö då han hade misstänkt stöldgods med sig. Polisen undersöker ett samband mellan samtliga händelserna i Vimmerby.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt