Annons:

GREPS PÅ BUSS – MISSTÄNKS FÖR TRE FÖRETAGSINBROTT I VIMMERBY

Foto: MostPhotos

GREPS PÅ BUSS – MISSTÄNKS FÖR TRE FÖRETAGSINBROTT I VIMMERBY

En man i 20-årsåldern greps på en buss mellan Vimmerby och Eksjö. Han misstänks nu för tre företagsinbrott i Vimmerby under fredagsmorgonen. 

Annons:

Mannen misstänktes initialt för inbrott på Vimmerby Tidning. Han tog sig in på tidningsredaktionen och kom över datorer. Mannen ska, efter inbrottet, ha satt sig på en buss till Eksjö. Han greps vid 05.45-tiden.

– Då hade bussen stoppats och mannen kontrollerades i Hjältevad. Någon hade upplevt att mannen uppträdde märkligt, säger Ulf Gollungberg, vid polisen. 

Även Vimmerby Truck & Maskinteknik samt Ludvig & Co har haft påhälsning i natt. Även där har tjuven fått med sig datorer. 

– Vi misstänker att det rör sig om samma gärningsperson. Om vi sedan kan bevisa det är en annan sak, men han misstänkt för alla tre inbrott. 

Har ni hittat datorerna på honom?

– Jag kan inte svara på det. Ärendet handläggs av polisen på Höglandet. Han var känd för annan brottslighet i Eksjötrakten, säger Gollungberg. 

Mannen är nu anhållen och enligt Ulf Gollungberg kommer han sannolikt begäras häktad. 

– Tyvärr är det ofta svårt att gripa gärningspersonen, men i det här fallet kan det ha gått vägen. Vi får se hur långt vi kommer, säger han.

Flera tidigare artiklar om händelserna finns att läsa på sajten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt