Annons:

VIF: Spelaren kommer vara kvar i klubben

Vimmerby IF:s Stefan Bragsjö anser att föreningen hanterat situationen på ett bra sätt. Foto: Linus Johansson

VIF: Spelaren kommer vara kvar i klubben

I dag dömdes en fotbollsspelare i Vimmerby IF för tre olika brott. Spelaren kommer att få fortsatt förtroende i föreningen. – Det känns skönt att vi kan sätta punkt, säger föreningens Stefan Bragsjö.

Annons:

I dag kom domen mot den spelare som Vimmerby IF i våras valde att stänga av från A-lagets verksamhet. Den unge mannen dömdes mot sitt nekande till 50 timmars samhällstjänst för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

När spelarens avstängning hävdes meddelade klubben att man skulle avvakta rättsväsendets gång. I dag kom alltså domen – och spelaren får vara kvar i föreningen.

– Han kommer vara kvar i klubben. Föreningen har tagit ansvar för spelaren och hans situation och det är skönt att vi kan sätta punkt. Vi kommer fortsätta vara ett stöd. Vi har jobbat jättenära på individbasis sedan det här händer. Jag tycker att vi har hanterat det så gott vi kan och vi vill vidare nu.

Hur ser du på domen?

– Jag har ingen kommentar till straffet och saken är ur världen för vår del. Vi får ta vidare ansvar för personen. Vi respekterar det här och vi vill vidare nu.

Tror du att domen kan komma att överklagas?

– Det vet jag inte. Jag skulle bli förvånad om den blev det.  

Har du haft någon kontakt med spelaren efter domen?

– Ja. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt