Annons:

Kenneth Söderberg är orolig för fler bränder. Foto: MostPhotos

Räddningstjänsten har släckt gräsbrand – "Det här är vår mardröm"

Ett kraftigt regn- och åskoväder låg sannolikt bakom en mindre gräsbrand i Brantestad utanför Frödinge. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden – men oroas för nya bränder.

Annons:

Det är ett ordentligt oväder i stora delar av Kalmar län som drabbar många inom flera olika områden. Bara i grannkommunen Hultsfred är fler än 5 000 hushåll utan ström, enligt EoN.

På tisdagseftermiddagen tvingades räddningstjänsten i Vimmerby hantera en gräsbrand i Brantestad utanför Frödinge. Ingen person eller någon bebyggelse kom till skada.

– Det var fyra gånger tio meter, så för oss blev det mer av en eftersläckning. Vi fick också hjälp ovanifrån, så det kom nog mer vatten uppifrån än vad vi själva tömde, säger Kenneth Söderberg, räddningschef i beredskap. 

Orsaken var sannolikt åskovädret.

– Jag törs nästan säga att det var det till 100 procent, säger han.

Är ni oroliga för fler bränder?

– Givetvis är vi det. Det här är vår mardröm när sådana här åskoväder drar in. Det är ett jätteoväder blixtmässigt och inte minst öster om Vimmerby, upp mot Frödinge och Locknevi där. Vi är oroliga för vad det här ska leda till under resten av veckan.

Söderberg har en tydlig uppmaning till mark- och skogsägare.

– Det bästa är att se över sina ägor och marker. Ju snabbare vi kan komma på en brand, desto fortare kan vi få stopp på det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt