Annons:

Bingo för Hultsfred – husjätte startar ny fabrik

Hjältevadshus startar upp sin fabrik i Hultsfred igen. Anledningen är att Hjältevadhus blev en av vinnarna i SKL:s historiska bostadsupphandling. – Det handlar om hundratals nya jobb, säger marknadschefen Michael Olsson till Vimmerby Tidning.

Annons:

Gullringsföretaget BoKlok var en av fyra vinnare i Sveriges Kommuner och Landstings stora bostadsupphandling. En annan var Hjältevadshus i Hjältevad. 

Nu visar det sig att Hultsfred blir en vinnare också. Hjältevadshus kommer nämligen att starta upp sin fabrik i Hultsfred igen, vilket enligt marknadschefen Michael Olsson innebär hundratals nya jobb när Hultsfredshus återuppstår.

– Vi kommer att starta igång fabriken i Hultsfred igen, säger marknadschefen Michael Olsson i Hjältevad till Vimmerby Tidning.

Hela den nya produktionen av lägenhetshus, som ska vara snabbt och enkelt byggda, ska hamna i Hultsfred, enligt tidningen. Dock är fabrikslokalerna i nuläget uthyrda.

– Men de är på korta kontrakt.

Satsningen i Hultsfred är långsiktig, enligt Michael Olsson.

– Vi har väldigt stora investeringar framför oss.

Till Smålands-Tidningen är vd:n Pontus Eklind något mer försiktig om planerna. Enligt den tidningen säger han att det inte är omöjligt att produktionen återupptas, men att han inte vill föregå förhandlingarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt