Annons:

Silva, 83, från Vimmerby blev bestulen – på sjukhuset

Västerviks sjukhus. Foto: Landstinget

Silva, 83, från Vimmerby blev bestulen – på sjukhuset

Att vara gammal på ett sjukhus borde vara fredat. Men inte för Carita Thörns mamma Silva. I går blev hon bestulen på sin plånbok på Västerviks sjukhus. – Jag blir både arg och ledsen, säger Carita Thörn.

Annons:

Carita Thörns snart 83-åriga mamma Silva ligger på sjukhuset i Västervik för att få vård. 

Då ska ju inget annat kunna hända. Tänker man. 

Men någon ondsint person har utnyttjat situationen – och stulit Silvas plånbok. Tjuvarna kom över nästan tusen kronor i kontanter, id-handlingar och kort.

– Jag tycker att det är hemskt om vem som helst kan springa ut och in utan kontroll på hjärtavdelningen. Jag förstår ju att personalen inte hinner med att se över rutinerna, men det måste nog hända något eftersom det här inte var första gången, säger Carita Thörn. 

Tjuven ska ha gått igenom hennes mammas garderob. 

– De hade öppnat garderoben och rotat igenom hennes väska och tagit plånboken. Det skedde när de åt lunch, så den som tog plånboken hade ju säkert varit där förut och kände till rutinerna. Den andra damen, som de också tog plånboken för, berättade att det hade hänt fler gånger och just i det rummet.

"Både arg och ledsen"

Caritas mamma är svårt sjuk och det här var inte bra för henne. 

– Detta gjorde henne orolig och rädd. Det ska man inte behöva vara på ett sjukhus. Hon är ledsen, orolig och känner sig inte trygg. 

Hur reagerade du?

– Jag blev både arg och ledsen. Mamma är gammal och sjuk och det här ska hon inte behöva oroas av. Jag pratade med en sköterska för en stund sedan och mamma var väldigt orolig över det som hänt. 

Carita Thörn skrev om händelsen på Facebook och fick många reaktioner. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt