Annons:

Lucas från Djursdala siktade varg –

Lucas Fridell från Djursdala siktade en varg vid korsningen till Pelarne.

Lucas från Djursdala siktade varg – "Så klart obehagligt"

Lucas Fridell från Djursdala möttes av en oväntad syn vid Pelarne-korset häromdagen. Där fick han syn på en livs levande varg. – Det är så klart obehagligt, säger han.

Annons:

Lucas Fridell har aldrig sett en varg i verkligheten innan. Ändå är han helt säker på vad det var han såg vid korsningen till Pelarne i början av veckan. 

– Jag har ju sett väldigt många bilder och kanske skymtat en varg tidigare, men så här säker har jag aldrig varit. Jag åkte bil med min morsa och hon reagerade också på att det var en varg så fort jag såg den. Jag är mer än 90 procents säker efter att ha kollat på andra bilder som är ungefär lika långt från som jag när jag såg den. Själva siluetten var för stor för att vara en hund, men tyvärr hann jag inte ta någon bild. Jag har sett i grupper på Facebook och den här var väldigt lik i storlek och hur den rörde sig, säger Lucas Fridell.

Lucas gick direkt ut med en varning på sin Facebook, där han uppmanade boende i närheten av Pelarne att släppa in boskap och att inte låta dem vara ute. 

– När jag förstått att det var en varg så ville jag hjälpa folk i min närhet att inte bli av med boskap eller något, så jag skrev ett inlägg så att de snabbt kunde få in sitt boskap i skydd. 

"Så klart obehagligt"

Enligt Lucas ska varg ha siktats i både Mariannelund och Hjältevad, men det finns inga bekräftade observationer där heller. 

– Jag har även pratat med andra som sett varg och de tror att det sannolikt är samma varg som setts där. Vargar kan förflytta sig långt på dagarna har jag förstått.

Hur var det att se en varg?

– Det är ju så klart obehagligt, så är det ju, att de bara dyker upp från ingenstans. Jag förstår inte varför de är så här långt söderut. 

Inte bekräftat

Lucas uppger att han sökt Länsstyrelsen för att rapportera vad han har sett, men han har inte lyckats. 

– Jag försökte ringa ett nummer, men det var upptaget hela tiden och sedan blev det ju töväder, så då tänkte jag att det inte var någon idé längre. 

Observationen är därmed inte kvalitetssäkrad av Länsstyrelsen och många vargrapporter visar sig i slutändan gälla hundar, enligt myndigheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt