Annons:

Tekniska verken tar inte emot Älvräddarnas miljöpris

I går tillkännagav Älvräddarna att det blir Tekniska verken i Linköping som får priset "Miljösämsta bolag 2016". Men det kommunägda elbolaget tänker inte ta emot priset. Anledningen ska vara att verket anser att intresseorganisationen bedrivit en kampanj som inte varit objektiv mot dem.

Annons:

På fredagen gick riksorganisationen Älvräddarna ut med att Tekniska verken får 2016 års miljösämsta bolag. Det är andra året som det mindre smickrande priset delas ut och motiveringen till att just Tekniska verken får det är följande:

"Trots att både allmänhet och myndigheter larmat gång på gång så väljer Tekniska verken att sjösänka Yxern på ett sätt som skadar den biologiska mångfalden på ett mycket allvarligt sätt. Man visar en total ansvarslöshet och nonchalans gentemot den biologiska mångfalden samt de människor som nyttjar sjön för rekreation och naturupplevelser", skriver Älvräddarna i motiveringen. 

Senare meddelade Tekniska verken att de inte tänker ta emot priset. "Älvräddarna har länge bedrivit en kampanj mot Tekniska verken i Linköping. En kampanj som inte har varit objektiv och ibland direkt felaktig. Av den anledningen har Tekniska verken beslutat att inte ta emot priset Miljösämsta elbolag 2016". 

"Läget är bekymmersamt"

Hanteringen av länets största sjö Yxern ligger till grund för utnämningen, enligt Älvräddarna. I pressmeddelandet från Tekniska verken skriver bolaget att de tar situationen vid sjön på största allvar och att de även anser att "läget är mycket bekymmersamt". 

Vidare skriver Tekniska verken att organisationen Älvräddarna "under en längre tid bedrivit en kampanj" mot dem och att kampanjen inte varit objektiv, och att den också varit felaktig ibland. De skriver att det finns flera felaktigheter i Älvräddarnas motivering.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt